deze podcast gaat over de pioniers van Almere. we spreken overnieuwers, flevotariërs, kanshebbers, ruimtevaarders, krachtpatsers en overblijvers. we praten over groot denken en klein beginnen, luisteren naar verhalen uit de veranderende economie en horen hoe lokale wereldverbeteraars grote impact maken. we nemen je mee in wat er nú gebeurt en geven ondernemende mensen in de stad een podium.

Luister naar de podcast over flevotariers in Almere

#1

in gesprek met grote denkers en kleine aanpakkers.

in flevotariërs praten we met Anke Brons en Jan Eelco Jansma van de Flevo Campus, Ron van Zwet van Onze Volkstuinen en met studenten van technasium Helen Parkhurst.

Luister naar de podcast over ruimtevaarders in Almere

#2

hoe nieuw land aanzet tot actie.

in ruimtevaarders gaan we in gesprek met digital nomad Hennie Tibben, artistiek leider Marianne Seine en pionier Frank Meijers.

Luister naar de podcast over overblijvers in Almere

#3

neem een kijkje in de wereld van waarde.

in overblijvers gaan we in gesprek met Johan Luiks van GCA Almere, Erik Kijlstra van Vijfhoek en Koen Kaljee van duurzaam vergadercentrum De Drijfveer.

Luister naar de podcast over overnieuwers in Almere

#4

verhalen uit de veranderende economie.

in overnieuwers gaan we in gesprek met Henk Martens van Upcyclecentrum Almere, Adham Laamraoui van De nieuwe bibliotheek en Paula van Kuijk en Miranda van der Kamp van De Verwondering.

Luister naar de podcast over krachtpatsers in Almere

#5

hoe lokale wereldverbeteraars grote impact maken.

in krachtpatsers gaan we in gesprek met John van Diepen van Almeerse wind en Frank de Bruijn van Groen Gas Almere.

Luister naar de podcast over kanshebbers in Almere

#6

in gesprek met dromers en doeners over de kansen van steden buiten de ring.

in kanshebbers praten we met Jan Melle Liscaljet van Cultuurfonds Almere, Boj van den Berg van Urban Greeners, Arthur Bouvy van EDBA en Jacqueline Stokman van de Floriade.